Syry
Moje syry
SAPIO
Syr s modrou plesňou. V latinčine sapio znamená aj chutím, voniam, čo je pre tento syr výstižné. Syr je popredkávaný modrozelenými ostrovčekmi a má jemnú hubovo-orieškovú arómu. Syr zreje 6 – 8 týždňov. Jeho chuť výborne vynikne v kombinácii s červeným vínom. Syr je balený do trojuholníkov s hmotnosťou cca 200-250g.
VIVUS
je intenzívny, extra krémový syr s modrou plesňou. Vivus znamená živý, a to je charakteristické pre tento syr vďaka jeho jedinečnej kombinácii kultúr, ktoré zrením menia jeho vlastnosti. Má výraznú hubovo – zemitú arómu, ktorá sa prekrýva s maslovými tónmi. Výborne sa páruje s dezertným vínom. Syr zreje 4 týždne a je balený v celku (200-300g).
SOLUS
Syr typu cheddar. Je vyrábaný starou metódou typickou pre anglický cheddar, ktorá mu zabezpečuje jeho typickú štruktúru a arómu. Preto aj nesie názov solus, čo v latinčine znamená jedinečný. Má plnú sladkasto-slanú chuť a citrusový podtón. Zreje minimálne 6 mesiacov. Mikroflóra, jedninečná pre moju zreciu miestnosť zabezpečuje tomuto syru originálnu arómu, podobnú ako má v jaskyniach zretý cheddar. Syr je krájaný do výsekov o hmotnosti 200-250g
DURUS
Tvrdý syr alpského typu. Durus v latinčine znamená tvdrý. Syr má jemnú orieškovo – maslovú chuť a mazová kultúra na jeho povrchu mu počas zrenia postupne dodáva arómu “zrecej pivnice”. Syr zreje minimálne 3 mesiace a je porcovaný do trojuholníkov s hmotnosťou cca 200-250g.
LENTUS
Tvrdý syr s modrou plesňou, s výrazne bohatou a pikantnou chuťou. Názov Lentus, čo znamená pomalý, dostal podľa svojho spôsobu zretia. Vyžaduje dlhší čas a podmienky atypické pre modré syry, čo mu zabezpečuje jeho nezameniteľnú chuť a arómu. Syr je balený vcelku (200-300g).
Všetky syry sa odporúčajú min 20 min pred konzumáciou vybrať z chladničky.
s poľutovaním vám oznamujeme, že všetky naše syry sú momentálne vypredané. Ďakujeme za pochopenie.